Σύσκεψη «για την οπαδική βία» στο Μαξίμου: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις, δύο σενάρια στο τραπέζι

Η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οπαδική βία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Παρά, βέβαια, την επικοινωνιακή προσπάθεια επίδειξης αντανακλαστικών από την κυβέρνηση της ΝΔ, η πραγματικότητα παραμένει ότι η οπαδική βία (όπως απέδειξε μεταξύ άλλων και η πρόσφατη εισβολή Κροατών χούλιγκαν με τον θανάσιμο τραυματισμό του Μ. Κατσουρή) επί ημερών της έχει οξυνθεί σε αδιανόητο βαθμό. 

Tα σενάρια που εξετάζονται

Προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και εξετάζονται σενάρια όπως η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Σε περίπτωση αυτής της απόφασης, η ασφάλεια διεξαγωγής ενός αγώνα θα αφορά αποκλειστικά τις ΠΑΕ τις ΚΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ένα δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, είναι ακόμα πιο αυστηρό και αφορά στη διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Ομολογουμένως, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να μετριάσει την οπαδική βία, κάτι που όπως ισχυρίζονταν κυβερνητικά στελέχη τον Αύγουστο, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποτελούσε ιδιαίτερη προτεραιότητα. Μερικούς μήνες μετά, ο τραυματισμός του αστυνομικού έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα της οπαδικής βίας και της αποτυχία της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να προβεί για τρίτη φορά σε εξαγγελίες μέτρων στα γήπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί